Translate

vineri, 6 mai 2016

Moartea. Cel mai greu pacat stramosesc: Moartea – cum a aparut si cum ne omoara?

   
Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.” (Geneza 2:16-17

Continuarea acestor versete o cunoastem cu totii, si astfel moartea s-a intrupat in trupul nostru… Un mare filozof pe nume Alan Watts spunea: …”Nimic nu te pune mai puternic pe ganduri decat gandul ce pare sa puna capat gandurilor.”iar Freud si Jung au mers chiar mai departe de aceste vorbe spunand: “nu exista nici o clipa din zi sau din noapte, cu mintea activa sau in repaus, in care subconstientul sa nu mediteze asupra inevitabilitatii decesului trupului.” 

Animalele, spre exemplu, reactioneaza la o amenintare fatala, insa nu-si pot contempla propriul sfarsit. S-a demonstrat ca prima data ne gandim la moarte la scurt timp de la nastere, iar intelegerea acestui concept se materializeaza in mintea copiilor in jurul varstei de cinci ani, atunci cand mintea separa “eul” de ceilalati si de mediul inconjurator.


Odata ce “eul” apare ca o entitate separata, el incepe sa analizeze posibilitatea distrugerii personale, iar odata cu inaintarea in varsta, reflectia mortii se transforma intr-o obsesie. 

Moartea urmareste viata si, in acelasi timp o stimuleaza pana la sfarsit. Daca noi oamenii, creaturile cele mai inteligente ale universului, nu am stii ca viitorul ne este limitat, atunci obsesia ar urmari un alt scop, mintea s-ar indrepta spre un alt pacat condamnat de Creator: satisfacerea imediata a nevoilor fizice, adica sexul, dupa cum se poate observa si la nivelul animalelor. 

De multe ori se intampla ca si noi oamenii sa adoptam un comportament asemanator animalelor, chiar daca recunoastem sau nu, istoria lumii este plina de astfel de porniri, iar instinctul, dorinta, placerile te declara de multe ori individul ce cu greu isi poate stapani acest pacat prin care, de foarte multe ori, asigura si continuitatea speciei noastre. 

 
Si totusi, dincolo de pedeapsa crunta data de Dumnezeu oamenilor, cum moartea a ajuns sa se materializeze si sa cucereasca viata oamenilor din punct de vedere stiintific, cum dupa un timp de aproximativ sapte decenii sau mai mult, forta vitala ne paraseste, iar fiinta ta se transforma intr-un cadavru? Cu totii stim si o spune chiar si Biblia, ca viata pe pamant nu s-a sfarsit dintotdeauna prin moarte. Cu adevarat, oricat ar parea de incredibil, vietuitoarele in urma cu mai bine de patru miliarde de ani, in lungul drum al vietii, nu deveneau la final niste simple cadavre urat mirositoare si lipsite de viata si dupa cum vom vedea ca unele dintre ele traiesc si-n zilele noastre… 

Pacatul cel mai grav, care este condamnat in aproape toata Biblia si care grabeste aparitia mortii asupra omului, nu este altul decat: SEXUL. Disparitia corporala a fiecaruia dintre noi a fost aparitia reproducerii sexuate. Moartea corpului este pretul pe care-l platim pentru distinctia si avantajul imperecherii sexuate. Vedeti adesea si auziti la toate religiile lumii cum oamenii asa zisi sfinti se retrag departe de ochii lumii, traind in post si rugaciune indiferent de zeul sau Dumnezeul cel venereaza, luptandu-se cu istoria evolutiei trupului sau cel pune la mari incercari neancetat, incercand sa suprime cu totul pornirile sexuale, marea majoritate din ele infiripate atat de adanc in fiinta trupului sau de generatii intregi incat devine aproape imposibil sa renunte la ele, devenind astfel propriul lor sclav. La inceputul inceputurilor, nu mureau,

dupa cum am spus mai sus, toate fiintele vii, ci doar foarte putine dintre ele… 

O amiba spre exemplu, nu are de ce sa moara – ea nu are nici macar de ce sa se ofileasca. Ea ajunsa intr-o faza avansata a vietii, mult imbatranita, se divide pentru a se transforma in doua amibe tinere. Poate o cale nu foarte distractiva, insa nu se produce nici o moarte si nu apare nici un cadavru, ci doar urmasi, un parinte singur ce traieste ca progeniturile sale. Aceasta este desigur reproducerea asexuata. Amiba nu are despre ce viata sexuala sa vorbeasca, insa in compensatie, ea beneficiaza de o viata cu adevarat lunga. 

Alte exemple de vietati ce au chiar darul nemuriri si unele articole le-am descoperit chiar si prin intermediul internetului – vedeti aceste link-uri: Singurul animal nemuritor invadeaza marile, Invadatori nemuritori iau in stapanire oceanele lumii, Secretul nemuririi, descoperit de o specie de viermi?, Secretul nemuririi oamenilor, ascuns in plante si animale?, Este nemurirea posibila?, Putem trai o mie de ani?, Sexul si nemurirea. 

Si totusi in scurgerea a milioane de ani de evolutie, cand a aparut cu adevarat moartea si de ce natura sau Dumnezeu au introdus SEXUL? 


Diferite prezentari ale amibei.
Daca ne gandim si urmam calea stiintifica, cum ca viata a aparut pe pamant acum circa patru miliarde de ani – iar genele au aparut acum 3,9 miliarde de ani, bacteriile acum 3,8 miliarde de ani si virusii acum 1,3 miliarde de ani, atunci sexul si moartea au aparut impreuna acum un miliard de ani. Atunci sub forma de “tata” si “mama” prin impreunare sexuala, prin activitatea de reproducere sexuata, ei au produs urmasii speciei umane, indeplinindu-si astfel functia, scazand astfel multimea numarului de ani ai vietii lor si-ntr-un final aducand moartea. 

In Bibilie gasim urmatoarele versete ce au legatura cu sexul: Deuteronomul 22:22 "Dacă se va găsi un bărbat culcat cu o femeie măritată, să moară amândoi: şi bărbatul care s-a culcat cu femeia, şi femeia. Să cureţi astfel răul din mijlocul lui Israel."

  Deuteronomul 22:25 "Dar dacă omul acela întâlneşte în câmp pe fata logodită, o apucă cu sila şi se culcă cu ea, numai omul care s-a culcat cu ea să fie pedepsit cu moartea." Deuteronomul 22:26 "Fetei să nu-i faci nimic; ea nu este vinovată de o nelegiuire vrednică de pedeapsa cu moartea, căci e ca şi cu un om care se aruncă asupra aproapelui lui şi-l omoară."  

1 Corinteni 7:1 "Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu

cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie."  

1 Corinteni 7:2 "Totuşi, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei."  
1 Corinteni 7:3 "Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat."  
 

1 Corinteni 7:5 "Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea; apoi să vă împreunaţi iarăşi, ca să nu vă ispitească Satana, din pricina nestăpânirii voastre."  

1 Corinteni 7:7 "Eu aş vrea ca toţi oamenii să fie ca mine; dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul."  
1 Corinteni 7:8 "Celor neînsuraţi şi văduvelor le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine."  
1 Corinteni 7:9 "Dar, dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească; pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă."  
1 Corinteni 7:10 "Celor căsătoriţi le poruncesc nu eu, ci Domnul, ca nevasta să nu se despartă de bărbat."  
1 Corinteni 7:25 "Cât despre fecioare, n-am o poruncă din partea Domnului. Le dau însă un sfat, ca unul care am căpătat de la Domnul harul să fiu vrednic de crezare."  
1 Corinteni 7:26 "Iată, dar, ce cred eu că este bine, având în vedere strâmtorarea de acum: este 

bine pentru fiecare să rămână aşa cum este."  

 
1 Corinteni 7:27 "Eşti legat de o nevastă? Nu căuta să fii dezlegat. Nu eşti legat de o nevastă? Nu căuta nevastă."  
1 Corinteni 7:28 "Însă, dacă te însori, nu păcătuieşti. Dacă fecioara se mărită, nu păcătuieşte. Dar fiinţele acestea vor avea necazuri pământeşti, şi eu aş vrea să vi le cruţ." 1 Corinteni 7:29 "Iată ce vreau să spun, fraţilor: de acum vremea s-a scurtat. Spun lucrul acesta pentru ca cei ce au neveste să fie ca şi cum n-ar avea;" 1 Corinteni 7:36 "Dacă crede cineva că este ruşinos pentru fata lui să treacă de floarea vârstei, şi nevoia cere aşa, să facă ce vrea: nu păcătuieşte; să se mărite." 1 Corinteni 7:38 "Astfel, cine îşi mărită fata, bine face, şi cine n-o mărită, mai bine face." 

Matei 19:6 "Aşa că nu mai sunt doi, ci un singur trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu despartă.”"  
Matei 19:8 "Isus le-a răspuns: „Din pricina împietririi inimilor voastre a îngăduit Moise să vă lăsaţi nevestele; dar de la început n-a fost aşa." 

In miliardele de ani scursi, sexul a evoluat fiindca este mai avantajos decat reproducerea asexuata, producand o varietate mai larga de urmasi cu o sansa sporita de supravietuire. La inceput: o celula mica si vulnerabila cauta o alta mai mare si mai viguroasa pentru a se imperechea cu ea. Era si normal ca o celula lipsita de resurse nutritive prefera o pereche prospera din punct de vedere nutritiv, iar o celula lipsita de capacitatea de a se deplasa alegea o pereche mai mobila, pentru ca succesorii lor sa se poata deplasa dupa voie prin marea primordiala. Odata cu inaintarea evolutiei, gradul de complexitate al celulelor a crescut, iar diferentele extrem de importante dintre ele au devenit mai pronuntate. Dimensiunii, motilitatii si surpusului nutritional li s-au adaugat nenumarate alte atribute ale supravietuirii si, in final, trecand de conceptul biblic al creerii barbatului si femeii, polarizarea caracterelor opuse a rezultat in celule ce erau “masculine” si “feminine”, culminand prin aparitia spermatozoidului si a ovulului. 

Valorosul material ereditar sau mostenirea genetica era protejata intr-un corp perisabil sau soma, numit “tata” si “mama”, care dupa imperecherea si cresterea urmasilor, devenea inutil. Astfel s-a nascut sexul si astfel a aparut si moartea. Biologul si laureatul premiului Nobel, dr. George Wald, scria in volumul Sfarsitul vietii: “Moartea este eliminarea corpului dupa ce si-a facut treaba. Aceasta treaba consta in transportarea materialului ereditar al rasei: hranirea lui, protejarea lui, incalzirea lui intr-un organism cu sange cald si, in final, amestecarea lui cu plasma germinala a sexului opus, toate acestea pentru imbunatatirea sanselor de supravietuire a speciei." 

Somonul - actul reproducerii
fiind ultimul act al vietii.

Acesta este adevarul stiintific dezvaluit prin prisma realitatii biologice ce ne ofera exemple cum ar fi: la somon – actul reproducerii sexuale este tocmai ultimul act al vietii, ei se imperecheaza apoi, mor. Deci sexul, la somon, anunta direct moartea. 

Alte fiinte apuca sa finalizeze actul imperecherii inaintea caderii cortinei: Mantis religiosa (in latina), adica calugaritele. Speciei ii este caracteristic "canibalismul" (in majoritatea cazurilor, dupa fecundare, femela devoreaza masculul). 

Acest fapt de multe ori este considerat un act de cruzime, dar nu este asa. Masculul se sacrifica pentru supravietuirea speciei, proteinele lui fiind folosite pentru formarea si dezvoltarea oualelor. Femela isi roteste capul pe gatul sau lung si incepe sa devoreze cu voracitate masculul. Ea incepe cu capul acestuia, apoi continua sa-i rupa bucati din gat si din trunchi. Supus, masculul isi continua actul copulator pana in momentul in care ea ii consuma ultimul segment abdominal, ce contine un centru nervos independent ce controleaza miscarea de copulatie. 


Mantis religiosa - insecta ce-si
devoreaza masculul in timpul
reproducerii.
Ca si concluzie in cazul amibei, nu exista sex si nici moarte, in cazul calugaritelor “mantis religiosa”, sexul este moartea, iar la somon, sexul este o pregatire iminenta pentru sfarsitul absolut. 
La animalele mai evaluate, cat si in cazul oamenilor, perioada de fertilitate reproductiva este separata de moarte prin acea perioada de timp necesara cresterii urmasilor. Insa in cele din urma, chiar daca in anul 2009 s-a decernat premiul Nobel pentru descoperirea enzimei nemuririi ce se afla in fiecare dintre noi (pentru mai multe detalii urmati link-urile: Premiul Nobel pentru „enzima nemuririi”, Enzimele Nemuririi - Nobelul pentru Medicina, Secretul nemuririi oamenilor, ascuns in medicamentul minune?), 
totusi pretul platit pentru reproducerea sexuala si nu numai „pentru reproducere” - este MOARTEA

Alte link-uri interesante:
 Despre Nemurire
 O americancă susţine că a găsit elixirul tinereţii. Arată la 70 de ani  ca la 30 VIDEO
2045: Anul cand omul devine nemuritor
China Nemuritorilor
Cum sa traiesti mai mult si sa mananci mai putin
Putem trai fara sex?
Nemurire ( inginerie genetica ) + celule stem  
Tinerete fara batranete (1969) - Full movie  
Ghilgames in cautarea nemuririi
Stiri despre nemurire
Nemurire? Care e costul?
Frank Tipler si fizica vietii fara de moarte

Sursa: http://existadumnezeu.blogspot.ro/2012/03/cel-mai-greu-pacat-stramosesc-moartea.html
--------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

http://opiniipersonale.blogspot.com/, nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului. Admin Romania Megalitica.

Lista cu persoane interesate

CounterSite: